Ediția a II-a a Zilelor UMFST-UMCH

Cea de-a doua ediție a Zilelor UMFST-UMCH a fost celebrată recent de Filiala din Hamburg, Germania, a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

La eveniment au participat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, E.S. Adriana Stănescu, ambasador al României în Germania, secretarul de stat Alexandru Rogobete și reprezentanții celor 16 spitale din Germania cu care UMFST G.E. Palade Târgu Mureș are relații de colaborare academică.

Agenda activităților

Cei aproape 600 de studenți din Hamburg, aflați în primii patru ani de studii, au participat alături de profesori la manifestări științifice, workshop-uri, competiții și activități sociale, după cum urmează:

• UMFST-UMCH MedQuizz Marathon;

• Medical Simulation for Clinical Teaching UMFST-UMCH;

• UMFST-UMCH Teaching Hospital Fair & Med Talks;

• Workshops for Students;

• UMFST-UMCH Research Day for Medical Students.

Un moment special l-a reprezentat întâlnirea oficialilor români cu cadrele didactice universitare din Târgu Mureș, care predau studenților din Hamburg.

„Profesionalismul, entuziasmul și tinerețea acestora reprezintă cheia succesului acestui proiect”, a transmis rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, conform Blogului Studentului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.