RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More

RO HEALTH REVIEW: Strategies, Economics & More
Share pe Facebook

Strategii în sănătate, probleme de economie și management sanitar, strategii de resurse umane în domeniul medical, tratate de către experți în paginile unei reviste care aduce o abordare nouă și aplicată a sistemului de sănătate din România.

Dincolo de lipsa unui cadru stabil și predictibil, la nivel decizional, care să sprijine o reformă din temelii a sistemului de sănătate românesc, devenită, de altfel, un fel de laitmotiv al celor care s-au aflat, pe rând, la cârma sănătății românești, neconcretizarea acestei reforme ar putea fi pusă și pe seama faptului că nu a existat o abordare cu adevărat participativă, care să angreneze toți factorii implicați în sistemul de sănătate din România.

În acest context, revista Ro Health Review: Strategies, Economics & More își propune să ofere o abordare nouă și completă a dimensiunii strategice, de management și economice a sistemului de sănătate din România, prin care identificarea problemelor care afectează funcționalitatea sistemului sanitar să fie dublată de prezentarea unor soluții concrete, de către experți din toate sferele de activitate din sănătate.

Ro Health Review: Strategies, Economics & More este un proiect editorial cu conținut „high-quality”, care servește drept o platformă de comunicare de referință, prin care este facilitat transferul de „know-how” în ceea ce înseamnă strategiile de sănătate, între toți actorii din sănătatea românească: experți în construirea strategiilor în sănătate, în managementul sanitar, în economie sanitară, profesioniști cu experiență în domeniul sănătății, lideri de opinie pe principalele segmente de activitate, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, factori de decizie – legislatori, reprezentanți ai Guvernului, autorități din zona de sănătate.

Publicația cuprinde, astfel, o perspectivă globală asupra domeniului sanitar, din partea întregului lanț al „stakeholderilor” din sănătate, în vederea unui aport real la dezvoltarea unor strategii eficiente în acest sector din România.

Prin urmare, conținutul Ro Health Review: Strategies, Economics & More, transpus în analize, sinteze, comentarii și interviuri, vizează trasarea unor direcții strategice raportat la finanțarea sistemului de sănătate, infrastructura sanitară în România, resursele umane în sistemul medical, pregătirea profesională în sănătate, serviciile medicale în sistemul de sănătate românesc, politica medicamentului, legislația în domeniul sănătății, cercetarea clinică și științifică sau leadership-ul în sănătate.

Abordarea acestor elemente-cheie ale unei reforme sistemice în domeniul sănătății într-o manieră aplicată, concentrată pe soluții concrete și eficiente la problemele specifice aferente, reprezintă premisa pe care se bazează Ro Health Review: Strategies, Economics & More în asigurarea unei platforme de informare puternice, serioase, coerente, al cărei fundament este expertiza specialiștilor din sectorul de sănătate.

ANALIZE

linie_analize

O strategie de sănătate eficientă necesită o abordare globală, la nivel social

O strategie de sănătate
eficientă necesită
o abordare globală,
la nivel
social

Sistemul de sănătate din România nu este altceva decât o reflexie a societății în care trăim și oricât s-ar dori o delimitare stri...

(P) Mecanisme de reglementare pentru autorizarea prioritară a medicamentelor inovatoarea, fără alternativă terapeutică

(P) Mecanisme de reglementare pentru autorizarea prioritară a medicamentelor inovatoarea, fără alternativă terapeutică

Agenția Europeana a Medicamentului - European Medicines Agency (EMA) face toate demersurile pentru a permite accesul rapid al pacien...

Boala secolului trecut

Boala secolului trecut

Nu s-a scurs, încă, un sfert din acest secol și sunt mari șanse ca despr...

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a primi ultimile noutăți despre revistă.

 
banner SPG

România medicală de dincolo de ecrane

România medicală
de dincolo de ecrane

Există o Românie medicală dincolo de ecranul televizorului, al monitoru...