EHFG: Alegeri politice curajoase pentru sănătatea publică

Sănătatea în Europa este, în prezent, o sumă de provocări și de oportunități. Progresul științific și cel tehnologic au făcut ca medicina să ajungă într-o etapă nouă, cea a personalizării abordării diagnostice și mai ales terapeutice, dar progresul nu este accesibil tuturor. Riscurile cu care se confruntă organizatorii sistemelor de sănătate includ costurile mereu în creștere, dificultățile de a asigura accesul tuturor pacienților la tratamente eficace, mobilitatea forței de muncă din sănătate și cheltuielile nesusținute de dovezi din sistemele de sănătate.

Pentru ca sistemele de sănătate din Europa să devină sustenabile și să contribuie la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în 2030, conform planului Organizației Națiunilor Unite, este nevoie nu de mici schimbări în bine, ci de salturi majore. Acestea nu se pot obține decât  prin alegeri politice curajoase și soluții inovative, este mesajul transmis în deschiderea Forumului European de Sănătate de la Gastein (EHFG), care se desfășoară în perioada 3–5 octombrie în Austria, ca eveniment oficial al Președinției austriece a Consiliului Uniunii Europene.

„Acum este momentul pentru angajamente politice puternice, de a proteja pacienții și sistemele publice de sănătate și de a îndrăzni să facem schimbări reale”, a declarat în deschiderea lucrărilor dr. Clemens Martin Auer (foto), președinteleEHFG. „Confruntate cu interese comerciale tot mai puternice, cu o coeziune socială șubrezită și cu inovații tehnologice în progres rapid, politicile de sănătate trebuie să fie regândite cu îndrăzneală, pentru a rămâne relevante. Trebuie să găsim noi moduri de a gândi sănătatea, punând accent pe subiecte acum date deoparte, prin furnizarea de informații proaspete și prin evidențierea legăturilor economice existente”, a adăugat președintele EHFG.

Ro Health Review va prezenta pe larg principalele dezbateri și concluzii de la Forumul European de Sănătate de la Gastein, 2018. Sănătatea Press Group are o echipă redacțională specială prezentă la Forum.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.