EHFG: Premiul European pentru Sănătate acordat Cartei europene a drepturilor pacientului cu cancer

Carta europeană a drepturilor pacientului cu cancer este proiectul câștigător al Premiului European pentru Sănătate. Anunțul a fost făcut în Austria, în cadrul Forumului European de Sănătate de la Gastein (EHFG).

Proiectul premiat și-a propus să ajute pacientul cu cancer în lupta sa cu boala – prin prevenție, tratament precoce, tratament, reabilitare, îngrijiri paliative – și are la bază parteneriatul cu drepturi egale dintre pacienții cu cancer, profesioniștii din sănătate și cercetătorii din domeniul oncologiei.

Premiul European pentru Sănătate, sponsorizat de statul austriac, vine în sprijinul inițiativelor care oferă soluții inovatoare și sustenabile la provocările tot mai presante cu care se confruntă domeniul sănătății în Europa. Proiectul câștigător a fost ales de o comisie de experți în sănătatea publică. Evaluarea a luat în calcul numărul de țări europene implicate în proiect, abilitatea de a găsi soluții pentru probleme reale și măsura în care rezultatele obținute pot fi aplicate și în alte regiuni ale lumii.

Ro Health Review va prezenta pe larg principalele dezbateri și concluzii de la Forumul European de Sănătate de la Gastein, 2018. Sănătatea Press Group are o echipă redacțională specială prezentă la Forum.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.