EMA a adăugat o boală neurologică extrem de rară pe lista efectelor secundare ale vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a adăugat o boală neurologică extrem de rară, sindromul Guillain-Barré (GBS), ca posibil efect secundar al vaccinului anti-COVID-19 al AstraZeneca, arată o actualizare regulată a siguranţei, publicată miercuri de instituţie, transmite Reuters.

Potrivit EMA, există ”o posibilitate cel puţin rezonabilă” a unei legături cauzale între GBS şi vaccinul AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, după ce au fost raportate 833 de cazuri de sindrom Guillain-Barré după administrarea a 592 de milioane de doze din acest vaccin, până pe 31 iulie.

EMA a inclus acest efect secundar în categoria ”foarte rar”, la care frecvenţa efectelor secundare este cea mai scăzută, şi a subliniat că beneficiile vaccinului depeşăesc riscurile.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite a adăugat un avertisment legat de sindromul Guillain-Barré, ca posibil efect secundar al vaccinului pentru COVID-19 al companiei Johnson & Johnson.

Ambele vaccinuri folosesc tehnologia vectorului viral şi nu au fost asociate cazurilor rare de formare a unor cheaguri de sânge.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.