EMA a emis o actualizare a recomandărilor UE pentru tulpinile de virus gripal ce ar trebui să fie incluse în vaccinul anti-gripal pentru 2021

EMA a emis o actualizare a recomandărilor Uniunii Europene (UE) pentru tulpinile de virus gripal pe care producătorii de vaccinuri ar trebui să le includă în vaccinurile pentru prevenirea gripei sezoniere din toamna anului 2021.

Potrivit EMA, recomandările conțin acum, de asemenea, o decizie cu privire la virusurile H1N1 și H3N2 adecvate pentru vaccinurile gripale vii sezoniere atenuate.

Lista reactivilor pentru standardizarea vaccinului a fost, de asemenea, actualizată. Detalii, cum ar fi tulpinile specifice de virus care urmează să fie incluse, sunt disponibile în recomandările actualizate 2021/2022 emise de Grupul de lucru ad-hoc EMA’s Biologics Working Group (BWP) ad-hoc pentru gripă.

Recomandările inițiale ale UE privind tulpina pentru compoziția vaccinurilor gripale sezoniere 2021-2022 au fost făcute la 25 martie 2021.

În fiecare an, Grupul de lucru ad-hoc împotriva gripei emite îndrumări ale UE cu privire la compoziția vaccinurilor antigripale sezoniere pe baza recomandărilor făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.