EMA, despre când ar putea fi aprobate de UE vaccinurile împotriva variantei Omicron

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că vaccinurile care vizează în mod special varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, extrem de contagioasă, ar putea primi aprobarea Uniunii Europene (UE) până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie.

Vaccinurile dezvoltate de compania americană Moderna şi cea germană BioNTech au cele mai mari şase de a fi aprobate, a declarat Marco Cavaleri, directorul pentru strategia de vaccinare din cadrul EMA, într-o conferinţă de presă la Amsterdam, relatează dpa, scrie Agerpres.

Potrivit lui Marco Cavaleri, studiile clinice necesare sunt în curs de desfăşurare. Acesta a mai adăugat că Agenţia Europeană a Medicamentului analizează, de asemenea, progresele înregistrate de alţi producători de vaccinuri.

Marco Cavaleri a făcut apel la persoanele care nu s-au imunizat să se protejeze împotriva COVID-19 prin vaccinare înainte de sezonul rece.

”Prioritatea principală trebuie să fie reducerea decalajului de vaccinare”, a mai spus acesta.

Potrivit oficialului european, doar 50% dintre europeni au primit schema de bază de vaccinare şi o doză booster de vaccin anti-COVID-19 până în prezent. Iar asta în timp ce 15% dintre cetăţenii din UE cu vârsta peste 18 ani încă nu au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.