EMA: Ivermectina nu este recomandată în prevenirea și tratamentul COVID-19

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că nu recomandă utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, în afara studiilor clinice controlate, relatează AFP, potrivit Agerpres.

EMA ”a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinic”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, EMA a mai precizat că ”sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19”.

EMA susține că eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu ”miraculous”, nu a fost dovedită ştiinţific. De altfel, utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit vreo cerere în acest sens, a declarat autoritatea de reglementare europeană, mai scrie Agerpres.

”Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a explicat EMA, potrivit căreia efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.