EMA: Peste 300 de cazuri rare de formare de cheaguri de sânge la nivel mondial, după utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat, marţi, că au fost înregistrate peste 300 de cazuri rare în întreaga lume de coagulare a sângelui combinate cu scăderea numărului de trombocite după utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Au existat 287 de cazuri după administrarea vaccinului AstraZeneca, opt după Johnson & Johnson, 25 după administrarea Pfizer şi cinci după Moderna, a declarat Peter Arlett, şeful analizei datelor în cadrul EMA.

Agenţia Europeană a Medicamentului a confirmat marţi o ”legătură posibilă” între vaccinul anti-COVID-19 produs de compania Johnson & Johnson şi cazurile rare de formare a unor cheaguri sangvine (tromboze) la persoane adulte vaccinate cu acest ser în SUA, dar a apreciat că beneficiile depăşesc riscurile şi susţine vaccinarea cu acest ser în Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Comitetul de siguranţă al EMA a cerut, în schimb, ca în prospectul vaccinului să fie înscrisă printre posibilele efecte secundare foarte rare formarea de cheaguri sangvine cu trombocite scăzute.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.