EMA recomandă administrarea celei de-a doua doze a vaccinului antiCOVID-19 BioNTech Pfizer la trei trei săptămâni după prima doză

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă administrarea celei de-a doua doze a vaccinului antiCOVID-19 dezvoltat de BioNTech Pfizer la trei săptămâni după prima doză, după ce anterior, informațiile indicau că intervalul ar trebui să fie de „cel puțin 21 de zile”, se arată într-un comunicat al EMA.

Potrivit aceleiaşi surse, comitetul EMA pentru medicamente umane a actualizat informațiile despre produs pentru vaccinul antiCOVID-19 Comirnaty pentru a-și clarifica poziția cu privire la intervalul dintre prima și a doua doză.

„Informațiile despre produs recomandă acum administrarea celei de-a doua doze la trei săptămâni după prima doză. Anterior, informațiile despre produs indicau că intervalul ar trebui să fie ‘cel puțin 21 de zile’. Informațiile despre produs afirmă deja că participanții ale căror date au fost utilizate pentru a calcula eficacitatea au primit a doua doză în termen de 19 până la 42 de zile de la prima doză. A fost adăugată o propoziție cu informația că 93,1% dintre acești participanți au primit a doua doză la 19 până la 23 de zile după prima doză”, se arată în comunicatul EMA.

Reprezentanţii Agenţiei Europene pentru Medicamente au precizat că în prezent, nu există date clinice privind eficacitatea vaccinului atunci când este administrat dincolo de intervalele utilizate în studiul clinic.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.