EMA recomandă stoparea utilizării de ingenol mebutat

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă stoparea utilizării produselor pe bază de ingenol mebutat, un gel folosit pentru tratarea keratozei actinice. EMA transmite că sunt studiate informațiile despre cancerul de piele la pacienții care folosesc produse pe bază de ingenol mebutat. Comitetul de Evaluare a Riscurilor de Farmacovigilență (PRAC), reunit în luna ianuarie recomandă suspendarea autorizației de marketing a medicamentului și, ca măsură de precauție, transmite că există tratamente alternative.

De asemenea, în urma unei proceduri de re-evaluare, Comitetul de Farmacovigilență al Uniunii Europene confirmă recomandarea de a minimiza riscul efectelor secundare ale cremelor cu concentrație mare de estradiol. În octombrie 2019, PRAC a stabilit că folosirea cremelor care conțin 100 micrograme/gram (0,01%) de estradiol ar trebui să fie limitată la o singură perioadă de tratament, de maximum patru săptămâni. Măsura este menită să limiteze efectele secundare ale estradiolului care este absorbit în sânge din cremele aplicate în interiorul vaginului pentru a trata atrofia vaginală post-menopauză.

La întâlnirea din luna ianuarie, PRAC a stabilit și continuarea evaluării pentru următoarele: produse medicale care conțin ciproteron, fluoruracil și substanțele înrudite – capecitabina, tegafur, flucitozina, produse medicale pe bază de leuprorelină.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.