EMA și HMA au lansat în consultare publică strategia pe următorii cinci ani

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) și Heads of Medicines Agency (HMA) au dezvoltat o strategie comună pentru următorii cinci ani, care a fost lansată în consultare publică până pe data de 4 septembrie.

Proiectul de strategie detaliază modul în care rețeaua agențiilor europene de medicamente poate continua să furnizeze medicamente sigure și eficiente care să răspundă nevoilor pacienților în fața provocărilor pe care le prezintă evoluțiile în continuă accelerare în știință, medicamente, tehnologii digitale, globalizare, precum și amenințări emergente pentru sănătate, cum ar fi pandemia COVID-19.

Strategia Europeană a Agențiilor pentru Medicamente până în 2025, care se bazează pe strategia HMA/EMA până în 2020, evidențiază șase domenii prioritare:

  • disponibilitatea și accesibilitatea medicamentelor;
  • analiza datelor, instrumente digitale și transformare digitală;
  • inovaţie;
  • rezistența antimicrobiană și alte amenințări emergente pentru sănătate;
  • provocări în lanțul de aprovizionare;
  • sustenabilitatea rețelei și excelența operațională.

Observațiile și propunerile asupra proiectului de strategie pot fi transmise până pe 4 septembrie 2020 printr-un chestionar online.

Proiectul de strategie a fost elaborat în consultare cu Comisia Europeană (CE) și temele cheie sunt aliniate cu cele acoperite de foaia de parcurs a CE pentru o nouă strategie farmaceutică.

În urma consultării publice, comentariile părților interesate și ale publicului vor fi analizate și luate în considerare în proiectul final al documentului.

Strategia va fi analizată spre adoptare de către Consiliul de administrație al HMA și al EMA până la sfârșitul anului 2020.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.