EMA: Vaccinul anti-COVID-19 produs de Sanofi a intrat în revizuire continuă

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de Sanofi Pasteur a intrat într-o revizuire continuă, informează Comitetul Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Decizia Comitetului de a începe această revizuire continuă se bazează pe rezultatele preliminare din studiile de laborator (date non-clinice) și studiile clinice timpurii la adulți, care sugerează că vaccinul declanșează producerea de anticorpi care vizează SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19 și poate ajuta la protejarea împotriva bolii.

”EMA va evalua datele pe măsură ce devin disponibile pentru a decide dacă beneficiile depășesc riscurile. Revizuirea continuă va continua până când sunt disponibile suficiente dovezi pentru o cerere formală de autorizare de introducere pe piață”, informează EMA.

De altfel, EMA va evalua conformitatea Vidprevtyn cu standardele obișnuite ale UE pentru eficacitate, siguranță și calitate.

Sanofi a spus că alte evaluări continue ale vaccinului său erau pe cale să înceapă și în Marea Britanie, Canada și Singapore, precum și cu Organizația Mondială a Sănătății, informează RFI.

Alți candidați la vaccinul COVID-19 în revizuirea continuă a UE sunt cei de la CureVac (Germania,) Novavax (SUA), Sinovac (China) și Sputnik V din Rusia, dezvoltat de Centrul de Epidemologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova.

Cum este de așteptat să funcționeze vaccinul?

Se așteaptă ca Vidprevtyn să pregătească organismul pentru a se apăra împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Este un vaccin pe bază de proteine ​​care conține o versiune cultivată în laborator a proteinei spike găsite pe suprafața SARS-CoV-2. De asemenea, conține un „adjuvant”, o substanță care ajută la întărirea răspunsurilor imune la vaccin.

Când unei persoane i se administrează vaccinul, sistemul său imunitar identifică proteina spike ca fiind străină și produce anticorpi împotriva acesteia. Dacă, mai târziu, persoana vaccinată intră în contact cu SARS-CoV-2, sistemul imunitar va recunoaște proteina virală și va fi gata să apere organismul împotriva virusului.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.