Emilian Popovici: Epidemia a intrat în etapă de scădere progresivă în România

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat că în România, epidemia a intrat în etapă de scădere progresivă.

Reprezentantul Societății Române de Epidemiologie a argumentat cu cifrele care arată scăderea numărului bazal de reproducere, astfel că dacă în 10 iulie acesta era de 1,21, în prezent a scăzut sub 1.

În ciuda raportărilor zilnice ridicate, Emilian Popovici a explicat că epidemia este în scădere progresivă și că modul în care va evolua ține de responsabilitate și de respectarea regulilor.

” Pe lângă aceste cifre nedorite, pot da o veste de speranță de mai bine – numărul bazal de reproducere. Dacă este peste 1, epidemia este în creștere, dacă este sub 1 este în scădere. Datele arată că în 28 iulie, acest număr bazal a ajuns la 1, în 29 iulie a ajuns la 0,99, în 30 iulie a scăzut la 0,96. Am plecat de la 1,21 în 10 iulie, deci este o scădere progresivă și constantă și ne arată că dacă se respectă modelele statistice, am intrat pentru prima dată din luna mai într-o epidemie în scădere. Ce se înregistrează la nivelul numărului nou de infectați ține de numărul de teste efectuate. La terapie intensivă și la decese, aceste cifre vin din ce s-a acumulat până acum”, a explicat medicul epidemiolog, la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.