Englezii infectați cu SARS-CoV-2 pot ieși cu trei zile mai devreme din izolare dacă au două teste negative

Englezii infectați cu SARS-CoV-2 vor putea ieși din izolare cu trei zile mai devreme, dacă au două teste negative în ziua a șasea și a șaptea. Până în prezent, ei trebuiau să stea izolați 10 zile.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat că va minimiza perturbările cauzate de răspândirea rapidă a variantei Omicron, schimbarea bazându-se pe cele mai recente îndrumări ale experților în sănătate, potrivit BBC.

Noul ghid poate fi folosit de persoanele care se izolează după ce au fost testate pozitiv pentru COVID, indiferent de starea lor de vaccinare.

Cu toate acestea, persoanele care nu au ambele doze de vaccin administrate vor trebui să stea izolați 10 zile dacă au intrat în contact cu un caz pozitiv, așa cum se procedează și în prezent.

Pe de altă parte, oficialii  avertizează că oamenii nu ar trebui să iasă din izolare mai devreme dacă încă prezintă simptome.

În cazul celor care ies din izolare în ziua a șaptea, aceștia sunt sfătuiți să limiteze contactul cu persoanele vulnerabile, să nu viziteze spații aglomerate sau slab ventilate și să lucreze de acasă.

Persoanele care vor fi testate pozitiv în ziua a șasea sau a șaptea vor putea în continuare să înceteze izolarea după două teste negative la 24 de ore distanță în zilele următoare.

Măsura vine după ce premierul Boris Johnson a confirmat că nu vor fi impuse noi restricții în Anglia înainte de ziua de Crăciun. Oficialul a mai spus că nu există suficiente dovezi cu privire la severitatea Omicron și impactul vaccinurilor pentru a justifica acum restricții suplimentare, dar a avertizat că ”nu poate exclude” măsuri suplimentare după 25 decembrie, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.