Epidemia de rujeolă: 9 cazuri noi în ultimele cinci zile

Alte 9 cazuri noi de rujeolă au fost depistate în România în perioada 23 – 27 septembrie,  arată datele publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Cazurile au fost raportate în patru județe, cele mai multe în Brașov, 4.

Cazuri de rujeolă confirmate în perioada 23 – 27 septembrie 2019

  1. Județul Brașov – 4
  2. Județul Dâmbovița – 3
  3. Județul Sălaj – 1
  4. Județul Neamț – 1

În total, în România au fost raportate 18.330 de cazuri de rujeolă, de la începutul anului, 64 dintre acestea rezultând în moartea pacienților. Peste o treime dintre cazuri, 6.156, au fost raportate în cazul copiilor cu vârste între 1 și 4 ani, în timp ce 3.887 au fost raportate în cazul bebelușilor mai mici de un an.

 

OMS: La nivel mondial sunt de trei ori mai multe cazuri de rujeolă decât anul trecut

 

Fiecare regiune din lume, cu excepția celor două Americi, se confruntă cu o creștere a numărului cazurilor de rujeolă, transmite Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din ianuarie până în iulie anul acesta au fost raportate de aproape trei ori mai multe cazuri decât în aceeași perioadă a anului trecut. Reprezentanții OMS dau vina pe sistemele de sănătate ineficiente și pe informațiile eronate despre vaccinuri.

„Facem regrese, suntem pe calea cea rea”, spune Kate O’Brien, șefa Departamentului de imunizare, vaccinuri și substanțe biologice din cadrul OMS, citată de Reuters.

Aproape 365.000 de cazuri de rujeolă au fost raportate în lume, în acest an. Este cel mai mare număr din 2006 încoace. Totodată, se estimează că, în 2017, rujeola a produs 109.0000 de decese.

România se află pe locul cinci în Uniunea Europeană la numărul total de cazuri, dar pe locul al doilea în privința incidenței la un milion de locuitori.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.