Epidemiologul Emilian Popovici: Coronavirusul va infecta “după oferta care i se va face” până la formarea imunității colective

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici, a afirmat că noul coronavirus va infecta “după oferta care i se va face cel puțin până la formarea imunității colective”.

În acest context, conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici a spus că de noi depinde “oferta care i se face și tot de noi depinde în cea mai mare măsură cum va evolua această problemă”.

„Așa cum spuneam și acum ceva vreme acest virus este al Pământului tot așa cum sunt și virusurile hepatitice, virusul HIV sau virusurile gripale. Deci nu va pleca niciunde, nu va obosi fiindcă nici nu pedalează, nici nu aleargă și va infecta după oferta care i se va face cel puțin până la formarea imunității colective. Dacă prin respectarea măsurilor i se va face o ofertă mică va infecta puțini oameni iar dacă prin nerespectarea măsurilor i se va face o ofertă mare, va infecta mulți ! De noi depinde oferta care i se face și tot de noi depinde în cea mai mare măsură cum va evolua această problemă”, a scris vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.