Epidemiologul Emilian Popovici: Varianta britanică de coronavirus ar putea deveni dominantă în trei săptămâni în România

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf. univ. dr. Emilian Popovici, a avertizat că este posibil ca varianta britanică a coronavirusului să devină dominantă în România în trei săptămâni.

„Peste tot, chiar dacă e vorba de varianta britanică, de cea sud-africană sau braziliană, aceste variante cu tranmisibilitate mai crescută au devenit dominante. Nu trebuie să ne așteptăm la altceva decât ca această variantă să ajungă dominantă în detrimentul celorlalte variante care au fost circulate. Practic e doar o problemă de timp până când acest lucru se va întâmpla și sunt persoane avizate care consideră că orizontul de timp e de aproximativ trei săptămâni ca această variantă să devină dominantă. Ne așteptăm la acest lucru”, a declarat medicul epidemiolog, vineri, la un post de televiziune.

„Deocamdată nu s-a observat o modificare a numărului de infecții și nici a încărcării spitalelor și secțiilor de terapie intensivă cu cazuri, ceea ce înseamnă că la ora actuală să zicem că măsurile fac față, dar când vom avea de-a face de o variantă cu transmisibilitate semnificativ mai crescută care va deveni dominantă va trebui să fie crescut și nivelul măsurilor pentru a menține lucrurile la același nivel la care sunt în momentul de față”, a adăugat conf. univ. dr. Emilian Popovici.

Ministerul Sănătății a fost informat, vineri, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.