Este doar o chestiune de timp până ce serviciile medicale private vor lua amploare, anunță președintele Colegiului Medicilor din România

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat că este o chestiune de timp până când serviciile medicale private vor lua amploare în România şi vor aduce „acel plus de investiţie de bani şi de calitate” în sistemul de sănătate românesc.

„Este o chestiune de timp ca serviciile private să ia amploare în România, aducând acel plus de investiţie, de bani şi de calitate în sistemul de sănătate românesc. Noi facem aceeaşi medicină în public sau în privat. Organizarea actului medical diferă mult şi am vrea să fie la fel în sistemul medical”, a spus Borcean în cadrul evenimentului de lansare a unei rețele de medici și cabinete.

Preşedintele rețelei, Wargha Enayati, a explicat că dorește, astfel, să promoveze serviciile medicale mici.

„Este un model financiar cu focus pe medic pentru rezolvarea problemelorm şi nu pe trimiteri şi comisioane în dreapta şi în stânga. El încearcă să rezolve pacientul direct. Sunt medici de top independenţi care au cabinetele lor, la care pacientul are prioritate, are acces mai facil”, a spus Enayati. Rețeaua are aproape 500 de medici înscrişi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.