Studiu: Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă de blocare a infecţiei cu noul coronavirus

O echipă de oameni de ştiinţă de la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne (EPFL), Elveţia, a descoperit o metodă pentru a preveni coronavirusul SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19, să infecteze alte celule, ceea ce ar putea reprezenta soluţia în cadrul viitoarelor tratamente contra acestei boli, informează EFE luni. Specialiştii au descoperit modul în care anumite enzime [mai mult]

De la 1 aprilie, producătorii şi proprietarii de restaurante şi fast food-uri sunt obligaţi să reducă acizii graşi din alimente

De joi, producătorii dar şi proprietarii de restaurante şi fast food-uri sunt obligaţi să reducă acizii graşi din alimente. Sunt cele mai dăunătoare grăsimi pe care le putem găsi în patiserie şi panificaţie, margarină, chipsuri sau carne prăjită. Acizii grași cresc riscul de atac cerebral, infarct sau diabet. Legea stabileşte că într-un aliment nu trebuie [mai mult]