Efectele adverse ale aditivilor alimentari asupra sănătății

Aditivii alimentari sunt substanțe adăugate în alimente pentru a păstra prospețimea, a spori aroma sau a îmbunătăți textura mâncării: specialiștii Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe atenționează într-o informare că, deși majoritatea acestora sunt considerați siguri pentru adulți și copii, unii pot avea efecte adverse asupra sănătății. „Coloranți artificiali (E102 / Tartrazin): [mai mult]

InfoCons: Alimentele de pe masa de Paşte pot conţine până la 152 de E-uri

Masa de Paşte, care începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri, sosuri de ketchup, muştar, maioneză, dar şi cozonac, bomboane de ciocolată şi suc, poate conţine până la 152 de E-uri, potrivit Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons. „Masa de Paşte începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurşti de pui, [mai mult]

InfoCons atrage atenția asupra conținutului crenvurștilor de pui. Cu cât a crescut cantitatea de sare și de aditivi din compoziția acestora

InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022, pe baza studiilor din 2009, 2015, 2017, 2018 si 2022. În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor. Crenvurștii de pui – Evoluția numărului mediu și median [mai mult]