Cercetători: Până la sfârșitul acestui secol, emisiile de polen ar putea începe cu 40 de zile mai devreme în primăvară decât s-a putut observa în perioada 1995-2014

Alergiile sezoniere ar putea să fie mai de lungă durată și mult mai intense. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns după noi cercetări efectuate de Universitatea din Michigan. Iar acest fapt ar fi posibil ca urmare a creșterii temperaturilor cauzate de schimbările climatice provocate de om. Potrivit cercetărilor, până la sfârșitul acestui secol, emisiile [mai mult]

Prof. Dr. Brănişteanu, despre cea mai frecventă formă de alergie alimentară în Europa

Prof. Dr. Daciana Brănişteanu, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, a declarat că alergia alimentară asociată cu cea încrucişată la polen a devenit cea mai frecventă formă de alergie alimentară în Europa, un exemplu tipic fiind sindromul polen-aliment. “Pacienţii cu alergie, în special la polenul de mesteacăn, unul dintre principalele tipuri de [mai mult]