Apreciatul neurochirurg Leon Dănăilă: „ Nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive”

Personalitate emblematică a neurochirurgiei româneşti şi mondiale, membru titular al Academiei Române (din 2004), membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale (din 1993), membru al multor academii din străinătate şi societăţi ştiinţifice, naţionale şi internaţionale, profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, cercetător cu 18 brevete de inventator şi 10 de inovaţii, autor [mai mult]

FAO: Carnea, ouăle şi produsele lactate sunt surse ”esenţiale” de nutrienţi

Carnea, produsele lactate şi ouăle sunt „surse esenţiale de nutrienţi” pentru populaţia lumii, mai ales în perioada copilăriei şi în timpul sarcinii, a afirmat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) într-un raport publicat marţi, cerând în acelaşi timp industriei creşterii animalelor să rezolve problema impactului asupra mediului, relatează AFP. Confruntată cu amploarea malnutriţiei, [mai mult]

Anumiți conservanți folosiți mai ales în procesarea cărnii pot cauza cancer

Nivelul actual de consum în societate de nitrozamine „creează o problemă de sănătate”, au avertizat, recent, oficialii UE; conform autorităților, substanțele chimice, despre care se știe că au fost cancerigene de zeci de ani, nu ar fi fost adăugate în mod intenționat în alimente – relatează DailyMail– dar, în schimb, se formează din cauza unei [mai mult]