Experții din domeniul sănătății au emis recent un nou avertisment cu privire la nivelurile amenințătoare ale substanțelor chimice toxice găsite în alimente și băuturi. Bisfenolul A se găsește în dozatoarele de apă, recipiente pentru alimente și sticle reutilizabile, deoarece face plasticul mai flexibil și mai greu de spart însă substanța chimică „de îndoire a genului”, [mai mult]
Etichetă: EFSA
Studiu EFSA: Cel puţin zece nitrozamine, detectate în alimente pentru consum zilnic
Prezenţa în alimentele consumate zilnic a cel puţin zece nitrozamine, compuşi care se pot forma în timpul preparării şi procesării acestor produse, prezintă riscuri pentru sănătate, potrivit unui studiu publicat marţi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), relatează AFP. „Evaluarea noastră concluzionează că, pentru toate grupele de vârstă ale populaţiei UE, nivelul de expunere [mai mult]
Bacterii tot mai rezistente la antimicrobiene, transmise de la animale la om
Antimicrobienele folosite în tratamentul zoonozelor – infecții transmise de la animal la om, precum campylobacterioza sau salmoneloza – sunt tot mai puțin eficace. Aceasta este concluzia unui raport publicat astăzi de Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) și Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA). Infecții dificil de tratat Raportul Uniunii Europene [mai mult]
Zoonozele în Uniunea Europeană: fluctuații minore față de anii trecuți
Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) și Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) au dat publicității raportul privind tendințele și sursele de zoonoze, agenții zoonotici și infecțiile cu potențial epidemic cu transmitere alimentară din Uniunea Europeană pentru anul 2017. Zoonozele sunt boli infecțioase sau parazitare transmisibile de la animal la om. În Uniunea [mai mult]