Avertisment cu privire la substanțele toxice din alimente: oficialii UE declară că limita actuală „sigură” este de 20 de mii ori mai mare

Experții din domeniul sănătății au emis recent un nou avertisment cu privire la nivelurile amenințătoare ale substanțelor chimice toxice găsite în alimente și băuturi. Bisfenolul A se găsește în dozatoarele de apă, recipiente pentru alimente și sticle reutilizabile, deoarece face  plasticul mai flexibil și mai greu de spart însă substanța chimică „de îndoire a genului”, [mai mult]

Studiu EFSA: Cel puţin zece nitrozamine, detectate în alimente pentru consum zilnic

Prezenţa în alimentele consumate zilnic a cel puţin zece nitrozamine, compuşi care se pot forma în timpul preparării şi procesării acestor produse, prezintă riscuri pentru sănătate, potrivit unui studiu publicat marţi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), relatează AFP. „Evaluarea noastră concluzionează că, pentru toate grupele de vârstă ale populaţiei UE, nivelul de expunere [mai mult]

Bacterii tot mai rezistente la antimicrobiene, transmise de la animale la om

Antimicrobienele folosite în tratamentul zoonozelor – infecții transmise de la animal la om, precum campylobacterioza sau salmoneloza – sunt tot mai puțin eficace. Aceasta este concluzia unui raport publicat astăzi de Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) și Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA).   Infecții dificil de tratat   Raportul Uniunii Europene [mai mult]

Zoonozele în Uniunea Europeană: fluctuații minore față de anii trecuți

Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) și Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) au dat publicității raportul privind tendințele și sursele de zoonoze, agenții zoonotici și infecțiile cu potențial epidemic cu transmitere alimentară din Uniunea Europeană pentru anul 2017. Zoonozele sunt boli infecțioase sau parazitare transmisibile de la animal la om. În Uniunea [mai mult]