FAO: Carnea, ouăle şi produsele lactate sunt surse ”esenţiale” de nutrienţi

Carnea, produsele lactate şi ouăle sunt „surse esenţiale de nutrienţi” pentru populaţia lumii, mai ales în perioada copilăriei şi în timpul sarcinii, a afirmat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) într-un raport publicat marţi, cerând în acelaşi timp industriei creşterii animalelor să rezolve problema impactului asupra mediului, relatează AFP. Confruntată cu amploarea malnutriţiei, [mai mult]

Prima conferință internațională pe tema siguranței alimentelor

Peste 420.000 de persoane din întreaga lume mor în fiecare an din cauza hranei contaminate cu bacterii, virusuri, paraziți, toxine sau chimicale. Alte 600 de milioane de persoane se îmbolnăvesc în fiecare an din aceeași cauză – mâncarea contaminată. Această problemă de sănătate publică afectează cu predilecție persoanele din zonele sărace ale planetei, dar și [mai mult]