Creștinii ortodocși au intrat în Postul Paștelui, perioadă în care apreciați duhovnici și nutriționiști recomandă credincioșilor ca reținerea de la consumul de carne să fie însoțit de cumpătarea adecvată sensului profund al acestei perioade și să evite pe cât posibil excesele cu meniuri bazate pe legume și fructe care, la rândul lor, pot provoca dezechilibre [mai mult]
Etichetă: legume
Microverde, o alternativă mai sănătoasă și gustoasă în locul legumelor la maturitate
Consumul de „microverde” – legumele ce sunt sunt recoltate înainte de a ajunge la maturitatea completă – se pare că ar fi mai sănătos decât consumul acestora la momentul coacerii lor. Concluziile unui grup de cercetători au fost prezentate la întâlnirea ACS din 2023, din San Francisco; studiul, realizat de cercetătorii care lucrează cu Societatea Chimică [mai mult]
Dr. Alina Boantă: Cum să ajutăm organismul să elimine toxinele?
În perioadele de sărbători, mulți exagerează cu porțiile de alimente și în special a celor care au un conținut caloric crescut și conțin o cantitate mare de glucide și grăsimi din cauza multitudinii de feluri de preparate culinare disponibile, a platourilor atractive care îi tentează pe oameni să consume o cantitate mai crescută de alimente [mai mult]
Consumul de fructe și legume poate reduce riscul de avort spontan cu aproape două treimi
Consumul unei diete bogate în fructe și legume poate reduce șansele de avort spontan cu până la 61%, sugerează cercetări recente. Experții cred că alimentele antiinflamatoare pot ajuta la menținerea unei sarcini sănătoase iar o dieta bogată în fructe și legume poate reduce riscul de avort spontan cu aproape două treimi, conform unui studiu recent [mai mult]
O genă face aproximativ un sfert dintre oameni să perceapă o serie de legume ca extrem de amare – studiu
Persoanele care moștenesc două copii ale unei anumite variante a genei TAS2R38, legată de gust poate face ca unele persoane să simtă o serie de legume, în special cruciferele, precum broccoli, varza sau varza de Bruxelles, ca fiind extrem de amare. Este concluzia celui mai recent studiu în acest domeniu realizat de oamenii de știință [mai mult]
Comisia Europeană continuă programul pentru o hrană sănătoasă în școlile din România
Comisia Europeană anunță că va continua, pentru al treilea an consecutiv, programul pentru o hrană sănătoasă în școli. Astfel, României i s-au alocat 18 milioane de euro. Mai exact, este vorba despre 17,66 milioane de euro, dintre care 6,86 milioane sunt destinate consumului de fructe și legume și 10,8 milioane sunt destinate programului de distribuire [mai mult]