Cum evităm mâncatul în exces de sărbători?

Cum ne putem asigura că mâncăm sănătos în perioada sărbătorilor? Ce reguli ar trebui să respectăm în vacanța de iarnă pentru a nu avea probleme digestive? – la aceste întrebări răspunde dieteticianul Zsidó Szabolcs, de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Specialistul oferă, într-o informare pe platforma online a instituției, câteva sfaturi [mai mult]

Meniurile pacienților Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, în finala unui concurs gastronomicic

Delicioase! Preparatele gătite la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au ajuns în finala concursului gastronomic „Meniuri de spital, medicamente pentru suflet”, organizată recent la Sighișoara. Evenimentul a fost organizat de Spitalul Municipal Sighișoara, în colaborare cu Federația Sanitas din România, juriul concursului „Meniuri de spital, medicamente de suflet” fiind format din reprezentanți ai Autorității Naționale [mai mult]

Cele mai populare și sănătoase 10 diete votate de cardiologi

Dietele carnivore sunt mai sănătoase pentru inima unei persoane decât cele vegane: nu o spune un grup de bucătari faimoși ci unul de cardiologi de renume, Asociația Americană a Inimii (AHA). Speciliștii de peste ocean au făcut un top 10 al dietelor populare pentru beneficiile lor potențiale în prevenirea bolilor de inimă, luând în considerare [mai mult]

Ziua Mondială a Siguranței Alimentare: Salvează mâncare astăzi, pentru un mâine sănătos”

Ziua Mondială a Siguranței Alimentare este marcată anual în data de 7 iunie pentru a atrage atenția asupra conștientizării riscurilor alimentare, cu prilejul Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare. De asemenea, această zi are ca scop și să inspire acțiuni pentru a ajuta la prevenirea, detectarea și gestionarea acestor riscuri alimentare, contribuind la securitatea alimentară, sănătatea [mai mult]