OMS: Riscul ca salmoneloza să se extindă în Europa sau în lume, ca urmare a focarului asociat consumului de ciocolată din Belgia, este moderat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că riscul ca salmoneloza să se extindă în Europa sau în lume, ca urmare a focarului asociat consumului de ciocolată provenită din Belgia, este moderat. Mai ales că majoritatea produselor suspectate au fost retrase de pe piaţă. OMS a confirmat înregistrarea a 151 de cazuri de salmoneloză, după o [mai mult]

Salmonella este cea mai frecventă cauză a focarelor epidemiologice provocate de alimente în Uniunea Europeană

Aproape unul din trei focare epidemiologice alimentare din UE în 2018 au fost cauzate de Salmonella. Acesta este una dintre principalele rezultate ale Raportului anual privind tendințele și sursele zoonozelor publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). În 2018, statele membre ale UE au raportat [mai mult]

Zoonozele în Uniunea Europeană: fluctuații minore față de anii trecuți

Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC) și Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) au dat publicității raportul privind tendințele și sursele de zoonoze, agenții zoonotici și infecțiile cu potențial epidemic cu transmitere alimentară din Uniunea Europeană pentru anul 2017. Zoonozele sunt boli infecțioase sau parazitare transmisibile de la animal la om. În Uniunea [mai mult]