Asociația OncoHelp: Consumul de alimente condimentate sau acide cauzează cancerul de stomac, mit sau realitate?

Reprezentanții Asociației OncoHelp, atenționează asupra unui mit: „Consumul de alimente condimentate sau acide cauzează cancerul de stomac”. Potrivit acestora, o serie de factori pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni: „Realitate: Deși alimentele condimentate pot agrava simptomele pentru unele persoane, nu există dovezi solide care să le asocieze direct cu apariția cancerului de stomac. Factorii precum [mai mult]

Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului: Jumătate de milion de români suferă de cancer iar 20.000 mor anual din cauza neajusurilor din sistemul de sănătate

În perioada 25-31 mai este marcată, anual, Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului; anul acesta, campania EWAC se concentrează asupra viitorului prevenirii cancerului în Europa şi asupra rolului Codului european împotriva cancerului (ECAC), precum şi a rolului pe care Planul european de combatere a cancerului (#EUCancerPlan) îl joacă în prevenirea, depistarea timpurie, tratament cancerului și [mai mult]