ANSVSA: Nu există informaţii privind supravieţuirea pe alimente a virusului astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor

COVID-19 este o boală respiratorie şi nu există informaţii disponibile privind prezenţa şi supravieţuirea pe alimente a virusului, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor, precizează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). „Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) afirmă că nu există dovezi ştiinţifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, [mai mult]

Paul Anghel (ANPC): Nu există dovezi că virusul SARS-CoV-2 s-ar transmite prin consumul de alimente

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, afirmă că nu există dovezi potrivit cărora virusul SARS-CoV-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, iar rezultatele preliminare ale studiului prezentat de Universitatea din Bucureşti contrazic declaraţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). „Având în vedere ultimele ştiri apărute în presă, despre [mai mult]