Apreciatul neurochirurg Leon Dănăilă: „ Nu există alimente nocive, ci doar cantități excesive”

Personalitate emblematică a neurochirurgiei româneşti şi mondiale, membru titular al Academiei Române (din 2004), membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale (din 1993), membru al multor academii din străinătate şi societăţi ştiinţifice, naţionale şi internaţionale, profesor al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, cercetător cu 18 brevete de inventator şi 10 de inovaţii, autor [mai mult]

OMS avertizează: Îndulcitorii fără zahăr pentru controlul greutății pot dăuna sănătății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un nou ghid privind îndulcitorii fără zahăr(NSS), care recomandă împotriva utilizării NSS pentru a controla greutatea corporală sau a reduce riscul de boli netransmisibile (BNT). Recomandarea se bazează pe constatările unei revizuiri sistematice a dovezilor disponibile și menționează că utilizarea NSS nu conferă niciun beneficiu pe termen lung [mai mult]

Ce trebuie să faci dacă lucrezi cu orele la birou pentru a preveni formele grave de diabet, riscurile de AVC și afecțiuni cardiace

Diabetul de tip 1 este o afecțiune autoimună care apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă celulele pancreasului producătoare de insulină. Prin urmare, pancreasul nu mai poate produce insulină, ceea ce duce la niveluri ridicate de zahăr din sânge. Gestionarea atentă a zahărului din sânge este crucială pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1, [mai mult]

VIDEO Conf. dr. Anca Pantea Stoian, despre pericolele consumului de zahăr și a produselor bogate zaharuri

https://live3.sanatateapress.ro/upload/Anca_pantea_stoian_consum_zahar.mp4   Conf. dr. Anca Pantea Stoian, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și în igiena alimentației, explică la ce ne expunem atunci când consumăm zaharuri în exces, pe termen îndelungat, și ce trebuie să facem pentru a evita consecințele neplăcute ale acestui obicei alimentar.

Studiu: Băuturile calde festive conțin cantități alarmant de mari de zahăr

Specialitățile de cafea cu lapte și ciocolată caldă aflate la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă conțin alarmant de mult zahăr – până la 23 de lingurițe de zahăr pe cană, atenționează oamenii de știință. Cercetătorii britanici de la “Action on Sugar” au analizat peste 200 de băuturi și au găsit cantități impresionante de [mai mult]

Multe geluri pentru erupția dentară la bebeluși conțin alcool, zahăr sau un anestezic puternic

O mare parte dintre gelurile de dinți, granulele și pastilele vândute în farmaciile obișnuite din Marea Britanie conțin alcool, zahăr și un anestezic potențial periculos, au arătat cercetările. Descoperirea a fost făcută după ce un medic stomatolog din Țara Galilor a cerut Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Regatul Unit să [mai mult]

Cercetătorii britanici recomandă Guvernului să limiteze prin lege cantitatea de zahăr din produsele pentru copii

Cantitatea de zahăr din mâncarea pentru bebeluși ar trebui să fie restricționată,  arată un raport realizat de Royal College of Paediatrics and Child Health, din Marea Britanie. Potrivit studiului, chiar și mâncarea de bebeluși pe care scrie “fără zahăr adăugat” conține, de multe ori, zaharuri din miere sau suc de fructe, iar efectul acestora asupra [mai mult]