VIDEO Conf. dr. Anca Pantea Stoian, despre pericolele consumului de zahăr și a produselor bogate zaharuri

https://live3.sanatateapress.ro/upload/Anca_pantea_stoian_consum_zahar.mp4   Conf. dr. Anca Pantea Stoian, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și în igiena alimentației, explică la ce ne expunem atunci când consumăm zaharuri în exces, pe termen îndelungat, și ce trebuie să facem pentru a evita consecințele neplăcute ale acestui obicei alimentar.

Studiu: Băuturile calde festive conțin cantități alarmant de mari de zahăr

Specialitățile de cafea cu lapte și ciocolată caldă aflate la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă conțin alarmant de mult zahăr – până la 23 de lingurițe de zahăr pe cană, atenționează oamenii de știință. Cercetătorii britanici de la “Action on Sugar” au analizat peste 200 de băuturi și au găsit cantități impresionante de [mai mult]

Multe geluri pentru erupția dentară la bebeluși conțin alcool, zahăr sau un anestezic puternic

O mare parte dintre gelurile de dinți, granulele și pastilele vândute în farmaciile obișnuite din Marea Britanie conțin alcool, zahăr și un anestezic potențial periculos, au arătat cercetările. Descoperirea a fost făcută după ce un medic stomatolog din Țara Galilor a cerut Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Regatul Unit să [mai mult]

Cercetătorii britanici recomandă Guvernului să limiteze prin lege cantitatea de zahăr din produsele pentru copii

Cantitatea de zahăr din mâncarea pentru bebeluși ar trebui să fie restricționată,  arată un raport realizat de Royal College of Paediatrics and Child Health, din Marea Britanie. Potrivit studiului, chiar și mâncarea de bebeluși pe care scrie “fără zahăr adăugat” conține, de multe ori, zaharuri din miere sau suc de fructe, iar efectul acestora asupra [mai mult]