Europa, cea mai afectată zonă din lume de COVID-19

Cea mai afectată zonă din lume de COVID-19 este Europa, care a devenit prima regiune din lume ce a raportat săptămâna trecută 25 de milioane de cazuri. Europa este urmată de America de Nord și America Latină, cu 22,4 milioane și respectiv 16,3 milioane de cazuri, potrivit unui bilant al Reuters.

În ceea ce privește decesele, Europa a raportat aproximativ 31% din aproape 1,93 milioane de decese legate de coronavirus la nivel global.

Cea mai afectată țară europeană rămâne Marea Britanie, care a trecut de 3 milioane de cazuri în 8 ianuarie.

Numărul cazurilor de COVID-19, la nivel global, a depășit 90 de milioane în contextul în care națiunile din întreaga lume fac efortuti să procure vaccinuri și să combată noile variante de coronavirus, care se răspândesc rapid în întreaga lume, scrie Reuters.

Rata de îmbolnăvire cu noul coronavirus a crescut în ultimele luni, cu aproximativ o treime din totalul cazurilor înregistrate în ultimele 48 de zile, arată același bilanț al Reuters.

La nivel global se intenționează imunizarea împotriva COVID-19 a celor mai vulnerabili oameni până la jumătatea lunii februarie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.