Europa trebuie să fie prionier în lupta cu rezistența la antimicrobiene – anunță comisarul-desemnat pentru Sănătate

Combinații antibiotice

Comisarul-desemnat pentru Sănătate, Stella Kyriakides, vrea ca Europa să investească în inovare pentru apariția unor noi antibiotice, care să funcționeze în cazurile de rezistență la antimicrobiene. „Avem o problemă la acest capitol, sunt 30.000 de decese anual din cauza aceasta. În 2017 și în 2015 au existat planuri de acțiune și 7 măsuri în cadrul agendei pentru sănătate. Avem nevoie de un răspuns global, de aceea Organizația Mondială a Sănătății și G20 au preluat acest subiect. O parte din soluție este să încurajăm apariția unor noi antibiotice, eu aș vrea ca Europa să fie pionier în acest domeniu. Trebuie să ajutăm industria prin inovare”, a explicat Stella Kyriakides.

Kyriakides a mai spus că va „pleda pentru un acord internațional privind utilizarea și accesul la antimicrobiene”, pe lângă implementarea măsurilor de prevenire a rezistenței antimicrobiene în UE.

Subiectul a fost anunțat drept unul dintre prioritățile noii Comisii Europene. Președintele Ursula von der Leyen a anunțat, după desemnarea ciprioatei Stella Kyriakides că în condițiile în care multe dintre epidemiile actuale sunt legate de întoarcerea sau răspândirea bolilor infecțioase, noul comisar se va concentra pe implementarea deplină a Planului de Acțiune One Health, împotriva rezistenței antimicrobiene și să colaboreze cu partenerii internaționali pentru a promova un acord global privind folosirea și accesul la antibiotice.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.