European Stroke Organisation a acordat Spitalului Universitar București statutul Platinum

European Stroke Organisation (ESO) a acordat Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, pe baza performanțelor înregistrate în acest an, (SUUB) statutul Platinum, a anunțat unitatea sanitară.

Criteriile pentru acordarea acestui premiu au constat în: intervenția rapidă la nivelului camerei de gardă cu un timp mediu de 49 de minute de la sosirea ambulanței până la administrarea trombolizei intravenos pentru pacienții eligibili; o rată de peste 15% de pacienți revascularizați din totalul accidentelor vasculare cerebrale ischemice internate; efectuarea în prima oră de la prezentare a investigațiilor imagistice cerebrale la peste 85% dintre pacienți; evaluarea disfagiei; inițierea corectă în conformitate cu ghidurile internaționale a terapiei de prevenție secundară.

”Această activitate este rezultatul unei munci de echipă care începe cu personalul ambulanței și include medici și asistente medicale din clinicile de Medicină de Urgență, de Radiologie Imagistică Medicală, Radiologie Intervențională și, bineînțeles, Neurologie. Clinica de Neurologie SUUB a elaborat protocolul național de tratament intervențional al AVC ischemic acut și este coordonatoarea tuturor centrelor incluse în acțiunea AVC acute în România, a efectuat sesiuni de instruire pentrucu colectivele de neurologi din țară și împreună cu Clinica de Medicină de Urgență instructaje pentru serviciile de ambulanță. Dedicarea, empatia și efortul constant depus pentru îngrijirea pacienților cu AVC se regăsesc în premiul primit din partea forurilor profesionale europene”, a declarat conf. dr. Cristina Tiu, coordonatorul AP- AVC acut în Spitalul Universitar de Urgență București și președinte al Colectivului AP AVC din cadrul Ministerului Sănătății, în informarea publicată de SUUB pe pagina sa de Facebook.

”Un punct special îl constituie activitatea de revascularizare prin trombectomie în care spitalul nostru deține cei mai buni parametrii de performanță dintre centrele disponibile în România, având un timp de intervenție de la sosirea pacientului până la începerea procedurii de sub 120 de minute și cel mai mare numar de proceduri efectuate (în ziua de 23 noiembrie a fost efectuată cea de-a 100 trombectomie din anul 2020)”, potrivit unității sanitare.

Spitalele din țările care fac parte din ESO, printre care și Spitalul Universitar de Urgență București, contribuie cu date la registrul RES-Q. La momentul actual, România are înrolați aproximativ 7.000 de pacienți din cele 26 de spitale participante. Pe baza performanțelor lor, în raport cu mai multe criterii și măsuri implementate, spitalelelor participante li se acordă premii ESO Angels, din categoriile Gold, Platinum sau Diamond în ordinea crescătoare a performanțelor realizate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.