Evacuarea pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor s-a încheiat. Reprezentanții DSP vor stabili noile circuite pentru bolnavii COVID-19

Evacuarea pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală, începută vineri seară, a fost încheiată sâmbătă dimineață. Unitatea medicală devine, de astăzi, spital COVID, iar pacienții internați aici fie au fost trimiși acasă, fie au fost transferați către alte spitale. Autoritățile au declarat că au luat acestă decizie din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri grave de infectare cu SARS-CoV-2 în București. Reprezentanții DSP au ajuns sâmbătă dimineață la spital, pentru a face noile circuite pentru bolnavii COVID-19.

Ultimii 13 pacienți internați în Spitalul Foișor au fost evacuați sâmbătă dimineață. Din primele informații, nouă dintre ei vor fi duși la alte patru spitale din București sau din țară, iar alți patru au fost externați.

La Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală au ajuns, în cursul dimineții, și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru a ridica documentele necesare  transformării unității sanitare în spital COVID. Apoi, vor fi puse în funcțiune și circuitele speciale pentru a permite internarea pacienților infectați cu SARS-CoV2.

Evacuarea a peste 100 de pacienți internați în Spitalul Foișor din Capitală a început vineri seară.

”În Spitalul de Ortopedie Foișor erau internați un număr de 105 pacienți. 13 dintre aceștia au fost transferați cu ambulanțe SMURD și SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanța la domiciliu în Galați. Dintre ceilalți 92 pacienți, 25 erau programați pt intervenții chirurgicale iar 67 erau pacienți deja operați, care urmau sa fie externați la domiciliu”, a precizat, într-un comunicat, Ministerul Sănătății.

„De mai bine de o săptămână, în Bucureşti sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei. Nevoia locurilor suplimentare în Bucureşti nu este ceva ce poate fi pus vreun moment în discuţie. În acest moment, 29 pacienţi COVID-19 sunt intubaţi şi ventilaţi în secţiile UPU din Bucureşti. Transformarea spitalului Foişor în spital COVID-19 a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de astăzi. Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foişor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI – şi în momentul deciziei avea numai 3 pacienţi internaţi în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiştii Spitalului Foişor, oferi pacienţilor Covid-19 îngrijirea de care au nevoie”, evidenţiază Ministerul Sănătăţii.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.