Evaluarea activității managerilor de spitale publice pentru anul 2021, prelungită până la 31 mai. Proiectul, lansat în transparență decizională

Managerii de spitale publice vor fi evaluați pentru activitatea din 2021 pâna la 31 mai 2022, cu o lună întârziere față de data prevăzută în legislația actuală, se arată într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătății, care completează ordinul ministrului Sănătății nr. 112/2007 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen.

Proiectul de Ordin a fost afișat în transparență decizională, pe site-ul Ministerului Sănătății.

Ordinul nr. 112/2007 prevede, la alineatul (2), că evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic precedent se face până la data de 30 aprilie a anului următor.

“Prin exceptie de la prevederile alin. (2), evaluarea activitatii managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2021 se realizeaza pâna la data de 31.05.2022”, se arată în proiectul noului ordin.

Măsura este motivată “având in vedere contextul epidemiologic actual, generat de pandemia de COVID-19, și ținând cont de perioada de tranziție a unităților sanitare cu paturi care au fost transformate, pe perioada stării de alertă, în spitale suport COVID-19, sau care au avut în structură secții COVID-19”.

Sunt evaluați managerii care au contractul de management în perioada de valabilitate și au condus spitalul public respectiv pe o perioadă de cel puțin 6 luni în anul evaluat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.