Evoluția salariilor în fabricarea produselor farmaceutice și în domeniul sănătății

Salariații din industria fabricării produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice au câștigat, în luna iunie, în medie, cu peste 3,5% mai mult față de luna mai.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), câștigul mediu brut în industria fabricării produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice a fost, în iunie 2019, 6.052 de lei, în creștere cu 3,9% față de mai 2019.

În comparație cu iunie 2018, ultima lună din primul semestru al acestui an a adus câștiguri salariale brute cu 598 de lei, în medie, mai mari.

Iar de la începutul anului, câștigul salarial brut mediu în acest sector a crescut cu 610 lei.

Câștigul mediu net a fost 3.617 lei, în creștere cu 3,6% față de luna precedentă.

 

Evoluția salariilor în domeniul sănătății

 

În domeniul sănătății și asistenței sociale, câștigul mediu brut a fost de 6.475 de lei, în creștere cu 1,7% față de mai 2019 și cu 560 de lei față de luna iunie a anului trecut.

În primele șase luni ale acestui an, câștigul mediu brut a crescut cu 173 de lei.

În privința câștigului net, acesta a fost de 3.859 de lei în iunie, față de 2,3% în luna dinainte.

Potrivit comunicatului Institutului Național de Statistică, în sănătate și asistență socială s-au acordat, în luna iunie, tichete de vacanță, care au fost luat în câștigul salarial mediu net.

 

Evoluția salariilor în ansamblu

 

În luna iunie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 5127 lei, cu 49 lei (+1,0%) mai mare decât în luna mai 2019.

Câştigul salarial mediu brut lunar se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net şi alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câştigării în instanţă a drepturilor băneşti aferente anilor anteriori) la numărul mediu al salariaţilor.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 3142 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 41 lei (+1,3%).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (8245 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1776 lei).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.