EXCLUSIV ASSMB, despre demisia de la Colentina: Nu ne așteptăm la alte demisii pentru că “doctori lucrează acolo de o viață”

Reprezentanții Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) au declarat, pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, prof. dr. Sabina Zurac, și-a dat demisia din motive personale, fără să precizeze care sunt acestea, afirmând totodată că nu se așteaptă la alte demisii pentru că “domnii doctori lucrează acolo de o viață”.

Prof. dr. Sabina Zurac şi-a depus demisia în cursul zilei de vineri, invocând motive personale, potrivit ASSMB.

Demisia directorului medical vine în contextul în care de luni, Spitalul Colentina funcţionează în totalitate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

„Așa este (n.r. demisia a fost depusă în contextul în care spitalul a devenit în totalitate COVID-19) numai că demisia doamnei doctor este un act unilateral. Noi nu avem ce face și nici nu putem face declarații după ureche, în condițiile în care doamna doctor a invocat motive persoanele”, ne-au spus reprezentanții biroului de presă al ASSMB.

Întrebați dacă cred că vom asista și la alte demisii în perioada următoare, aceștia au spus că “această întrebare nu are răspuns. De unde să știm dacă cineva își va da demisia sau nu. Noi trebuie să luăm act și atât, nu avem altă influență. Nu ne așteptăm (n.r. la alte demisii), deoarece domnii doctori lucrează acolo de o viață”.

Reprezentanții ASSMB au spus că nu există perioadă de preaviz în cazul demisiei prof. dr. Sabina Zurac, iar începând de azi, medicul nu mai lucrează pentru Spitalul Colentina, urmând să se propună un alt director medical, conform procedurii legale.

“Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii neverificate privind conducerea Spitalului Clinic Colentina, administrat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), considerăm necesar să facem următoarele precizări: managerul Spitalului Clinic Colentina, dr. Remus Mihalcea, nu a demisionat din funcţie şi îşi exercită în continuare, în mod normal, atribuţiile prevăzute de lege. De asemenea, precizăm că directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, prof. dr. Sabina Zurac, şi-a depus demisia în cursul zilei de vineri, 16 octombrie, invocând motive personale”, a precizat ASSMB, într-un comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.