EXCLUSIV Călin Mircea Laza: În câteva ore SCJU Ilfov va deveni operațional pentru bolnavii COVID-19

Călin Mircea Laza, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, a declarat pentru RoHealthReview și Sănătatea.TV că unitatea medicală va deveni în câteva ore operațională pentru bolnavii COVID-19. Vor fi disponibile 15 paturi ATI și 25 de paturi pentru pacienții care nu necesită terapie intensivă, urmând ca de luni numărul acestora din urmă să ajungă la 75.

„Spitalul va deveni operațional în câteva ore. Am avut pacienți pe care a trebuit să-i transferăm, să eliberăm spitalul, să-l igienizăm, să facem circuite noi pentru că noi eram un spital non-COVID și aveam un tip de circuite. Acum devenim spital COVID, cu un alt tip de circuite, mult mai aplicate, mult mai generoase din punctul de vedere al protecției, atât a pacientului, cât și a personalului.

Suntem aici, la fața locului, muncim cu toții, de două nopți suntem în spital non stop și probabil în câteva ore vom deveni funcționali, operaționali. Deja mă sună spitalele, mă sună centrul de comandă. În momentul când voi fi operațional, voi anunța și vor începe transferurile pacienților COVID către noi.

Avem 15 paturi de ATI dedicate bolnavilor infectați, pentru pacienții care nu necesită terapie intensivă astăzi începe cu 25 de paturi și până luni vom avea 75 de paturi”, a declarat Călin Mircea Laza.

Joi, Ministerul Sănătății a luat decizia ca trei unități medicale să fie transformate în spitale COVID în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi. Pe lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, vor mai fi dedicate bolnavilor de COVID-19 Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting și Centrul Național pentru Expertiză în Muncă din Sectorul 1 al Capitalei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.