EXCLUSIV: Cine a câștigat contractul de mentenanță pentru Sistemul Informatic Unic Integrat

Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a anunțat că a fost semnat contractul de mentenanță pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) și că începând din luna martie, nu vor mai fi probleme cu accesarea cardurilor de sănătate în cabinetele medicale. Contractul a fost semnat cu SC Enterprise Services Romania SRL, după cum a declarat Adela Cojan, pentru Ro Health Review.

Oficialul CNAS ne-a mai spus că pentru restul componentelor Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), contractele de mentenanţă, administrare și suport tehnic și-au încheiat valabilitatea la data de 31 decembrie 2019, fiind în curs de semnare noile angajamente.

„Estimăm sfârșitul lunii februarie ca termen efectiv de semnare, la momentul actual aflându-ne în curs de negociere a valorilor și clauzelor contractuale”, a precizat Adela Cojan, pentru Ro Health Review.

Precizările vin după ce vineri, în cursul dimineții, cardurile de sănătate nu au putut fi accesate, iar medicii de familie nu au putut prescrie tratamente.

„În cursul diminetii de azi am fost informati ca in intervalul 8.00-9.00 dimineata (n.r. sistemul cardurilor de sănătate) a fost blocat. Într-adevar a fost blocat, a generat o disfuncționalitate. Acea ora de disfuncționalitate a putut fi fructificată și a putut fi utilizată de toți furnizorii de servicii medicale, înregistrarea offline a serviciilor medicale, care pot fi apoi ridicate în sistem în interval de 72 de ore lucratoare”, a explicat președintele CNAS.

Cine este SC Enterprise Services Romania SRL

SC Enterprise Services Romania SRL este o companie înființată în anul 2000, având ca obiect de activitate „Activități de consultanță în tehnologia informației”.

Potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanțe, în 2018, compania a înregistrat o cifra de afaceri de peste 143,6 milioane lei și un profit brut de peste 20,5 milioane lei.

Tot în 2018, numărul mediu de salariați al SC Enterprise Services Romania SRL era de 566 de persoane.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.