EXCLUSIV Conf. dr. Lourdes DelRosso: Problemele de somn, cauzate de o combinație de factori

Conf. dr. Lourdes DelRosso, copreședinte al World Sleep Day 2021, a declarat într-un interviu pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că problemele de somn sunt cauzate de o combinație de factori, de la predispoziția genetică, la obiceiurile personale, precum consumul de cafea, a sta trezi până târziu, până la utilizarea anumitor medicamente.

Specialistul în medicina somnului atenționează că nu doar adulții sunt afectați de problemele de somn, ci și copiii. În acest context, conf. dr. Lourdes DelRosso a spus că cele mai frecvente tulburări pediatrice de somn sunt apneea obstuctivă, dar poate fi vorba și de depresie, anxietate, copii cu deficit de atenție, narcolepsia fiind o problemă care începe în anii de școală. De asemenea, conf. dr. Lourdes DelRosso atenționează că și copiii pot fi afectați de insomnie, care este diferită de cea a adulților, insomnia fiind asociată la copii cu impunerea de limite.

În acest context, specialistul recomandă ca în primul an de viață copiii să doarmă peste 13 ore, toddlerii, în jur de 13 ore, copiii între șase la 12 ani, 12 ore de somn, iar pentru adolescenți nouă ore de somn.

Explicațiile vin în contextul Zilei Mondiale a Somnului, marcată anual pe 19 martie, și au fost oferite în exclusivitate în România, în cadrul emisiunii “Voci pentru sănătate”, moderată de Ileana Toma, coordonator editorial al platformelor RoHealthReview și Sănătatea TV.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.