EXCLUSIV: Cotizaţia anuală plătită de farmacişti ar putea fi majorată

Cotizaţia plătită de farmacişti către Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) ar putea fi majorată de la 300 de lei pe an, la aproximativ 480 de lei.

Prof. Univ. Farm. Dr. Simona Negreş, președintele Colegiului Farmaciştilor din Bucureşti, a declarat pentru Sănătatea TV şi RoHealthReview că au existat discuţii legate de majorare în cadrul şedinţei pentru alegerea noului birou executiv al CFR, precizând însă că subiectul nu s-a aflat pe ordinea de zi.

“La şedinţa Colegiului Farmaciştilor din România pentru alegerea noului birou executiv a fost o discuţie venită adiţional peste ordinea de zi a şedinţei care avea drept scop alegerea preşedintelui, a vicepreşedinţilor şi a secretarilor, şi balanţa pe cheltuieli. La un moment dat, s-a spus că s-au făcut foarte multe investiţii în partea de electronică, cu carduri, cu platforme de e-learning şi a zis că în acest domeniu, cheltuielile sunt foarte mari şi s-au gândit la un moment dat să crească contribuţia anuală la 100 de euro, de la 300 de lei cât este în prezent”, a declarat Simona Negreş.

Simona Negreş este de părere că această contribuţie nu ar trebui majorată.

“Farmaciştii plătesc această cotizaţie şi mi e se pare firesc să primească ceva în schimb, ca de exemplu nişte cursuri de perfecţionare post universitare, nu văd de ce să se mărească. Eu nu consider că trebuie mărită cotizaţia colegilor”, a precizat reprezentanta Colegiului Farmaciştilor din Bucureşti.

Reprezentanţii CFR au făcut o comparaţie cu cotizaţia achitată anual de medici, care se ridică la 600 de lei, Negreş susţinând în schimb că salariile farmaciştilor nu sunt egale cu cele ale medicilor şi nu ar fi bine să crească această taxă.

“Probabil că au luat în calcul să propună pentru următoarea şedinţă o mărire de taxă dar nu a fost un punct discutat pe ordinea de zi. Nu ştiu dacă se va creşte sau se va propune mărirea acestei taxe, până când nu se propune concret pe ordinea de zi, dar au avut acest gând”, a adăugat Simona Negreş.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.