EXCLUSIV Pope (Sanitas), despre medicii şi personalul în combinezoane pe caniculă: Sunt storşi de vlagă, atmosfera este apăsătoare

Îmbrăcaţi în combinezoane, cu cizme de cauciuc, purtând ochelari, mască şi vizieră, în încăperi fără aer condiţionat. Astfel lucrează medicii şi personalul medical în secţiile ATI, tratând bolnavi de COVID-19.

“Atmosfera este apăsătoare, este grea, lucrează în condiţii inumane, la peste 30 de grade să lucrezi în combinezon şi în cizme de cauciuc, cu mască, ochelari, vizieră, e aproape imposibil să rezişti zi de zi în aceste condiţii”, a declarat primvicepreședintele Sanitas, Iulian Pope, pentru Sănătatea TV şi Ro Health Review.

Reprezentantul Sanitas spune că după şase ore de muncă în aceste condiţii, medicii şi personalul sunt “storşi de vlagă”, condiţiile fiind dramatice.

“Lucrează şase ore în combinezoane, practic nimeni nu rezistă mai mult. S-au adaptat din mers, dar oricum este destul de chinuitor şi această perioadă este destul de lungă, mai ales că avem temperaturi destul de mari în această perioadă în România, aerul condiţionat este interzis să se folosească în cele mai multe situaţii. Condiţiile sunt unerori dramatice”, a afirmat Iulian Pope.

Mai mult, “medicii cu siguranţă au obosit”, mai ales în condiţiile în care nu se vede nicio perspectivă în timp că s-ar termina într-un fel sau se va diminua această stare.

“Din nou, spitalele sunt pline, numărul pacienţilor confirmaţi este tot mare, cam toate spitalele spitalele destinate COVID sunt pline, au obosit, au nevoie de o reducere a programului de lucru”, a adăugat Pope.

Reducerea programului şi zile în plus de concediu de odihnă

În opinia reprezentantului SANITAS, soluţia ar fi o reducerea programului de lucru şi o creştere a numărului de zile de concediu pentru cei care lucrează în aceste condiţii.

„Din pacate, autorităţile publice nu au această preocupare. Am făcut o solicitare către Ministerul Sănătăţii exact pe aceste două teme, reducerea programului de lucru pentru cei care lucrează în condiţii grele de muncă, pentru că dacă Ministerul ar fi emis acel ordin de stabilire a epidemiei la nivel naţional, nu am fi fost în această situaţie, şi creşterea numărului de zile de concediu pentru cei implicaţi în tratarea pacienţilor confirmaţi COVID-19”, a adăugat Pope, precizând că s-au solicitat zece zile în plus la concediul de odihnă şi limitarea programului de lucru la şase ore .

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.