EXCLUSIV Preşedintele Sanitas Bucureşti: Nu cred că angajații de la “Victor Babeş”, reținuți, sunt singurii vinovați

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, referitor la reţinerea celor doi angajați ai Serviciului tehnic, de la Spitalul “Victor Babeş”, că ei nu au fost singurii vinovați.

„Nu știu exact cum a decurs ancheta sau ce date sunt în acea anchetă (…). De regulă, se pare că cel mai mic plătește, în sănătate cel puțin, la fiecare incident de genul acesta. Nu știu care sunt datele anchetei, dar nu cred că sunt singurii vinovați. Presa relata la acel moment că reprezentantul firmei care asigura mentenanța a refuzat să intre (n.r. în TIR-ul ATI), ori mai bine decât el nu cred că se pricepea nimeni la instalațiile din acel TIR”, a declarat preşedintele Sanitas Bucureşti.

Viorel Huşanu a mai spus că nu știe cine sunt cei doi angajați, dacă sunt membri de sindicat sau nu, îndemnând totodată să se apeleze, gratuit, la avocații SANITAS.

La rândul lor, reprezentanții Spitalului “Victor Babeş” au afirmat că angajații Serviciului tehnic din cadrul unității medicale, reținuți în cursul zilei de miercuri, îndeplinesc toate condițiile legale și de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajați.

“Ca urmare a interesului manifestat de mass-media referitor la informațiile privind reținerea de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în cursul zilei de miercuri, 16.05.2021, a doi angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’, facem următoarele precizări: Imediat după producerea evenimentului tragic din ziua de 12.04.2021 – când trei pacienți au decedat în Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea spitalului, ca urmare a blocării ventilatoarelor la care erau conectați bolnavii de COVID 19 -, conducerea și personalul unității sanitare au acordat întregul sprijin organelor de anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei. Precizăm faptul că angajații Serviciului tehnic din cadrul spitalului, reținuți în cursul zilei de astăzi, îndeplinesc toate condițiile legale și de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajați. Ancheta fiind în derulare, conducerea spitalului și întreg personalul medical şi auxiliar din cadrul unităţii sanitare vor continua să sprijine autoritățile competente în vederea aflării depline a adevărului. Conducerea şi întreg personalul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” transmit încă o dată cele mai sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile celor decedaţi în tragicul eveniment”, au transmis reprezentanții Spitalului „Dr. Victor Babeş”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri reţinerea a două persoane pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în cazul tragediei de la Institutul “Victor Babeş”, în care trei pacienţi au decedat.

Potrivit unor surse judiciare este vorba despre doi angajaţi de la serviciul tehnic al spitalului.

Trei pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în luna aprilie după o defecţiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Institutul “Victor Babeş” din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Informaţiile au arătat că tragedia ar fi avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul, care a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.