Exclusiv: Prima prelevare de țesut osos din acest an

Echipa condusă de Dr. Andrei Nica de la Spitalul Colentina a realizat prima prelevare de țesut osos din 2020, în această dimineață, de la ora 7.00, la Spitalul Militar Central din Capitală. În același timp, este  a doua prelevare multiorgan din acest an.

Rudele unei paciente în vârstă de 56 de ani aflată din  în moarte cerebrală în urma unei hemoragii cerebrale au fost de acord ca organele sale să fie donate, dând astfel speranțe la viață altor pacienți aflați pe listele de așteptare.

Echipe medicale de la Spitalul Fundeni din Capitală au prelevat rinichii și ficatul pacientei, corneea a fost prelevată de dr. Laura Macovei de la Spitalul Militar Central, iar o echipă de la Spitalul Colentina a prelevat țesut osos pe care l-a stocat deja la Banca de Țesut a Spitalului Colentina.

”Prelevarea de organ a început la ora 4 dimineața și noi am intrat, cei de la țesuturi am intrat undeva spre ora 7. Au fost simultan două echipe care au lucrat, cea de la cornee cu doamna doctor Laura Macovei și colectivul lor de la Spitalul Militar iar noi am plecat și am prelevat cu Dr. Claudiu Gabără, Dr. Răzvan Stoica, Dr. Manuel Sava, și Dr. Ștefan Păun, echipa consacrată. Ne-au reunit și am reușit să începem o activitate pe anul 2020, este prima prelevare de țesut anul acesta, și a doua prelevare de organ din 2020. Țesutul osos este stocat la Banca de Țesuturi de la Spitalul Colentina”, a explicat Dr. Andrei Nica.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.