EXCLUSIV UMF ”Carol Davila” salută modificările privind concediul de odihnă al salariaţilor de la stat care cumulează funcţii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București salută astăzi demersul Parlamentului României și al Președintelui Klaus Iohannis prin care un drept al cadrelor didactice universitare din domeniul medical este practic recâștigat. Este mesajul rectorului Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga, într-un punct de vedere transmis în exclusivitate pentru RoHealthReview.ro și Sănătatea.TV.

”Decizia de abrogare a alineatului 1, a Articolului 3, din Legea 250/1992 vine să repare o nedreptate făcută, de-a lungul anilor, cadrelor didactice universitare din medicină, prin îngrădirea unor drepturi democratice ale medicilor integrați în sistemul de învățământ superior medical. Trebuie înțeles faptul că medicina se face la catedră, dar în proporție de 80% la patul bolnavului, iar atunci când un medic, care are și îndatoririle asumate de dascăl, își dorea un concediu de odihnă legal, nu avea până astăzi posibilitatea de a beneficia de o integrare pecuniară a drepturilor cuvenite, acestea fiindu-i marginalizate de fosta lege și conferindu-i, din păcate, obligativitatea concediului fără plată din aria clinică în care activează”, a afirmat prof. dr. Viorel Jinga.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care abrogă prevederea potrivit căreia angajaţii de la stat care îndeplinesc, prin cumul, pe lângă funcţia de bază, cu normă întreagă, o altă funcţie au dreptul la concediu de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcţia de bază, scrie Agerpres.

Prin această lege se abrogă Alineatul 1 al Articolului 3 din Hotărârea Guvernului 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.

Art. 3 alin. 1 prevedea că: „salariaţii care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcţia de bază, cu o normă întreagă, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcţia de bază. Unitatea în care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealaltă unitate”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.