Expert în sănătate publică: Școlile ar trebui deschise, dar cel mai probabil rămân închise tot semestrul II

Prof. dr. Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este de părere că școlile până în clasa a IV-a ar trebui să fie deschise, combinat cu măsuri de compensare, dar cel mai probabil ele vor rămâne închise tot semestrul II, ceea ce va avea un impact masiv asupra educației și sănătății mentale.

Expertul în sănătate publică a afirmat că nu școlile au fost principalul mecanism de transmitere a infecției COVID-19 în rândul copiilor.

Prof. dr. Răzvan Cherecheș a scris, într-o postare pe Facebook, că activitățile sociale din afara școlii, precum zile de naștere, petreceri, nunți, înmormântări , sunt cele care au cea mai mare responsabilitate în transmiterea COVID-19.

“Dacă s-ar fi făcut anchetele epidemiologice în mod profesionist, ar fi trebuit identificată și sursa infecției în amonte (ca să poată fi atribuită sursa). Școlile până în clasa a IV-a ar trebui să fie deschise, combinat cu măsuri de compensare! La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun (sau cum nu se pregătesc), cel mai probabil că vor rămâne școlile închise tot semestrul II – ceea ce va avea un impact masiv asupra educației și sănătății mentale!”, a scris expertul în sănătate publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.