Experți din țară și din străinătate, la Aspen Healthcare Forum

Peste 100 de invitați și 30 de speakeri, experți din țară și din străinătate, cercetători și specialiști în tehnologii medicale, din industria farmaceutică, dar și înalți oficiali din domeniul sănătății vor participa la a șaptea ediție a Aspen Healthcare Forum, care se va desfășura marți, 23 octombrie 2018, la Hotel Ramada Park.

Evenimentul este organizat de Institutul Aspen România în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Comisia pentru sănătate publică din Senat, Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB) și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

La ediția din acest an, vor participa vicepremierul Viorel Ștefan, consilierul de stat în Departamentul de sănătate publică al Administrației Prezidențiale conf. dr. Diana Loreta Păun, prof. dr. Alexandru Rafila, membru al Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), secretarii de stat în Ministerul Sănătății Rodica Nassar și dr. Cristian Grasu, președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Răzvan Teohari Vulcănescu, președintele Comisiei de Sănătate Publică din Senat, Laszlo Attila, și președinele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, dr. Alexandru Velicu.

Printre invitații din străinătate se numără directorul pentru sisteme de sănătate al OMS Europa, dr. Hans Kluge și fostul președinte al Agenției Medicamentului din Italia, prof. dr. Sergio Pecorelli.

Subiectele abordate vor viza evoluția sistemelor de sănătate care să permită atingerea țintelor OMS privind accesul universal la servicii de sănătate și  căile de îmbunătățire a accesului la medicamente și servicii în România. De asemenea, se va discuta despre utilizarea informațiilor în fundamentarea politicilor de sănătate încât acestea să răspundă  nevoilor reale ale populației. Utilizarea noilor tehnologii disponibile pentru integrarea îngrijirilor medicale, creșterea performanței sistemului și a satisfacției pacienților sunt de asemenea pe agenda conferinței. Sesiunea de final a Aspen Healthcare Forum se adresează celor care pot sprijini îmbunătățirea indicatorilor dezvoltării umane în România prin asigurarea finanțării corecte, predictibile și sustenabile a sectorului sanitar, care reprezintă o investiție în viitorul economic și social al țării noastre.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.