Experți în căutare de soluții pentru controlul hepatitei C

România înregistrează una dintre cele mai mari prevalențe ale infectării cu virusul hepatitei C din Uniunea Europeană. Aproximativ 500.000 de oameni sunt infectați cu acest virus și reprezintă un potențial pericol. Hepatita C netratată poate provoca ciroză și cancer hepatic.

Miercuri, 24 aprilie 2019, la București, se va desfășura summit-ul RoHepat. Evenimentul este organizat de Point Public Affairs în colaborare cu Comisia pentru sănătate publică din Senat, Platforma europeană de advocacy „Friends of the Liver”, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România și European Liver Patients Association.

Obiectivul RoHepat Summit este să găsească soluții în privința controlului hepatitei C, dacă hepatita virală poate deveni o boală rară în România și dacă din acest an pot fi implementate strategii pentru atingerea obiectivului asumat de România de eliminare a hepatitelor până în anul 2030. Toate sunt, de altfel, legate de contextul legislativ, dar și de capacitatea financiară și instituțională, pentru ca scopul să poată fi atins.

Summit-ul este o dezbatere interactivă, cu participare internațională, centrată pe problematicile naționale, regionale și europene ale eliminării hepatitelor virale. RoHepat Summit face parte din platforma RoHepat, un proiect strategic de advocacy, care reunește cei mai importanți actori ai ecosistemului hepatitelor virale din România, membri ai Parlamentului și ai Ministerului Sănătății, comunitatea medicală, experți și pacienți, cu scopul de a sprijini planul-cadru național de control al hepatitelor să devină unul eficient și implementabil.

La RoHepat Summit vor participa importante personalități, experți în politici publice, experți internaționali, reprezentanți ai asociațiilor europene, personalități din Ungaria, Polonia și Ungaria direct implicate în procesul de control și eliminare a hepatitelor virale.

Printre cei care vor fi prezenți la eveniment se numără: Cristian Bușoi (europarlamentar, ambasador european al RoHepat, președinte MEP Friends of the Liver); conf. dr. Corina Silvia Pop (consilier în Ministerul Sănătății); prof. dr. Adrian Streinu-Cercel (managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”); conf. dr. Mircea Mănuc (președintele Comisiei de gastroenterologie a Ministerului Sănătății); prof. dr. Liana Gheorghe (membru în consiliul director al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie); Marinela Debu (președinta Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România); Jagpreet Chhatwal (Harvard Medical School); Angelos Hatzakis (copreședinte Hepatitis B and C Public Policy Association); Homie Tazavi (managing director Centre for Disease Analysis); Marko Korenjak (președinte European Liver Patients’ Association); Boris Azais (director Public Policy Europe Canada, Merck Sharp & Dohme) și alții.

Ro Health Review și SănătateaTV.ro sunt parteneri media ai evenimentului.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.