Extindere a capacităţilor de preluare a pacienţilor COVID-19 la spitalele militare de la Sibiu şi Galaţi

Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a dispus noi măsuri pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical, prin extinderea de către spitalele militare de la Sibiu şi Galaţi a capacităţilor de preluare a pacienţilor COVID-19.

Astfel, Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu îşi va extinde, începând de vineri, 13 noiembrie, capacităţile de tratare a pacienţilor pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat al MapN.

“Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienţilor cu forme medii şi severe de boală va fi extinsă, tot din aceeaşi zi, de la şase la 15 paturi”, potrivit aceluiași comunicat.

La Galaţi, Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Aristide Serfioti” a început, joi seara, pregătirile pentru a deveni unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate totală de 25 de paturi. Pentru tratarea cazurilor medii şi severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienţilor cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv şi două, noninvaziv), relatează sursa citată.

Începând de duminică, 15 noiembrie, unitatea spitalicească militară din Galaţi va prelua pacienţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Membrii echipei manageriale a spitalului militar din Galaţi au o vastă expertiză în organizarea şi operaţionalizarea unui spital suport COVID-19, directorul medical împuternicit al unităţii medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva în perioada stării de urgenţă, mai evidenţiază comunicatul.

Conform MApN, în continuare, spitalele militare din Iaşi şi Cluj-Napoca preiau bolnavi de COVID-19, venind astfel în sprijinul populaţiei din zonele respective, puternic afectată.

De asemenea, la spitalul de campanie ROL 2 de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfăşurate în prezent la SMMIT Timişoara şi SMMIT Constanţa.

Institutul Medico-Militar (IMM) sprijină Direcţiile de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş pe două linii de efort – studenţi din anii 2 şi 3 îşi desfăşoară în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaţionalizate de cele două DSP-uri, pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice, iar 62 de studenţi din anii 4, 5 şi 6 de la IMM Bucureşti şi 17 de la IMM Târgu Mureş s-au oferit voluntari pentru a-şi desfăşura activitatea în spitalele militare din ţară, în facilităţile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI, mai precizează comunicatul MApN.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.